Üleminek versioonile Windows 10

Windows 7 tugi lõppes 14.jaanuaril 2020. Sellega seoses on Windwos 7 operatsioonisüsteemiga arvutikasutajatel tihti ees teade, et arvuti operatsioonisüsteemi tuleks uuendada. Vastasel juhul pole arvuti enam turvaline ning enam ei pruugi toimida erinevate programmide uuendused. Üks vajalikum tarkvara on ID kaardi rakendus, mis lõpetab lähiajal windows 7 operatsioonisüsteemiga arvutitele uuenduste pakkumise.

Kui arvuti vastab Windows 10 miinimumnõuetele ning on legaalse windows 7 operatsioonisüsteemiga, tasub uuendamine ette võtta.
Kui Windows 7lt Windows 10le uuendus ebaõnnestub Windows Media Creation tool abil, tasub luua uus windows 10 installiketas 8GB või suuremale USB mälupulgale (USB pulga sisu ketta tegemisel kustutatakse). Pärast seda soovitaks igaksjuhuks salvestada eraldi Windows 7 võti, näiteks programmiga Magical jelly bean keyfinder abil tekstidokumenti ning antud informatsioon salvestada samale mälupulgale.
Oma failid peaks kõik salvestama/arhiveerima eraldi kettale või mälupulgale, sest ketas kirjutatakse uue Windows 10 operatsiooni süsteemi poolt üle.
Üldjuhul asuvad olulisemad failid C: kettal ja kasutajate kaustas. Varieeruvalt konfiguratsioonist loomulikult võivad olla failid erinevates teistes kohtades kettal.
Pärast arvuti restarti valida bootivaks seadmeks USB ketas (F1-F12 klahvide hulgast vastavalt tootja sülearvutile) ning teostada värske install.
Enne korralikku arvuti varundamist ei soovitaks antud tegevust ette võtta!
Windows 10 installeerimisel on võimalik edasi lükata võtme sisestamist, seda võimalust on mõtekas kasutada. Võtme sisestamine on mugavam, kui hiljem teostada.
Pärast installi on võimalik Windows 10 aktiveerida Windows 7 võtme abil. Osadel arvutitel võib digitaallitsents windows 10 jaoks aktiveeritud olla BIOSis. Näiteks mõndadel äriklassi arvutitel Dell / Lenovo / HP / Fujitsu jne.

Enne tasub alati konsulteerida IT spetsialistiga – võib julgelt kontakti võtta küsimuste korral.